Thursday 24 January 2008

Tänavune Talv











19.01.08 Hommikul sadas jälle ja mitte lund vaid vihma.Välistemperatuur +2Cº.Sellist talve ei meenugi .Kurb ,et lund ei ole.Korraks jaanuari algul külmetas ja isegi lund sadas kui seda jätkus ainult üheks nädalaks .Suusakeskused Eestis toodavad kunstlund.Albus toimunud suusavõistlustel Jaak Mae karikatele(13.01.08),Valgehobusemäel tehti suusarada samuti kunstlumest. Võistlused igaljuhul toimusid. Valgehobusemäel on nüüd palju muutunud,kohapeal on võimalik suuski laenutada ,einestada kui ainult lund tuleks. Oma perega oleme Valgehobusemäel rohkem kelgutamas käinud .Sel aastal veel ei ole sinna jõudnud. Kelgutamas käime suurte puust kelkudega. Ideaalne rada nende jaoks on nn.bobiraja sarnane. Kuid jah,mida rohkem rahvast Valgehobusemäel käib seda suurem on tõenäosus ,et nende kelkudega seal sõita ei saa. Selleks on vaja spetsiaalset rada.

Tegelikult tahtsin ju ilmast kirjutada kuid mõtted läksid lume ja kelgutamise peale.

Oh imet ,praegu sajab lund ,suured lumehelbed liuglevad maa poole,kuna aga külma ei ole, on ilmselt hommikul maa jälle must . Olen kindel ,et 30.-ne aasta pärast tõepoolest Eestis enam lund ei saja,või siis väga harva ning viinamarjad tunnevad end meie kliimas suurepäraselt.

Talu ümbrus on praegu kohutav ,sellist pori ja plöga ,pole varasematel talvedel olnud. Majani autoga sõita ei saa,tee on rööpaid täis ja pehme. Kõrvalhoone ümbrus on nagu songermaa. Selle aasta peamiseks tööks (kevad-suvel)on teede(jalgradade) ja kõrvalhoone esise platsi ehitamine ning kõrvalhoone ümbruse koristamine.

Lisatud pildid on tehtud "Valgehobusemäel " .Mulle saadeti need meiliga.

No comments: